Som alla Formel 1-intresserade är väl medvetna om så är det mellan säsongerna just nu och testkörningarna inför kommande säsong har så smått börjat dra igång för de flesta av stallen. 

Ferrari

Under julhelgen har det dock varit ganska lugnt kring olika rykten och allt annat också för den delen. Och eftersom vi fortfarande har kvar lite julstämning så tänkte vi ta upp några muntra nyheter från F1-världen med omnejd. För nyheter behöver ju inte alltid handla om hästkrafter och vilka däck som ska användas.

Schumacher återhämtar sig

En legendar som ytterst nära var på väg att bli en legend vid den här tiden för ett år sedan är Michael Schumacher. För den som inte känner till skillnaden så är legendar någon som fortfarande är vid liv och legend någon som inte längre är vid liv, och det var alltså nära att legendaren Schumacher miste sitt liv i den osannolikt oturliga skidolycka han var med om under förra vintern. Efter att ha varit nedsövd i nio månader så vårdas den mångfaldige världsmästaren idag i en speciellt uppbyggd specialklinik i familjens hem.

Tvetydiga är uppgifterna om hans nuvarande hälsa, där före detta Formel 1-föraren Philippe Streiff hävdar att han börjat lära sig kommunicera med familjen. Detta är dock något som Schumachers fru senare, undrande dementerat, eftersom det inte finns någon vänskap dem emellan och att detta kan han således inte veta något om.

Bianchi stabil

Måhända kan nån ifrågasätta hur muntra våra nyheter ändå är när vi de facto tar upp två fasansfulla olyckor som skett under det gångna året. För den andra nyheten handlar om fransmannen Jules Bianchi som under Japans GP i årets Formel 1-serie förolyckades så illa att han ännu inte är vid medvetande. Men i en intervju gjord med fransmannens pappa i mitten av december så lämnar han beskedet att sonen är stabil och att hans konstgjorda koma numera är avslutad och att han andas på egen hand.

Posted in: Motorsport.
Last Modified: oktober 16, 2017