Står en racingresa med kompisarna eller en familjesemester på schemat kan det vara en bra idé att packa på bilens tak. Det är inte roligt att behöva trängas i bilen med mycket packning under långa resor. Handla här om du behöver ett alternativ till att lasta på taket.

Tänk på det här

Det finns en del olika alternativ du kan välja mellan när det kommer till att lasta på biltaket. De vanligaste alternativen är takbox eller takräcke. Det du bör tänka på innan du bestämmer vilket alternativ som passar dig bäst. Du bör fundera på vilka funktioner som är viktiga för dig och om det är enkelt att montera på bilen. Du bör även tänka på hur mycket samt vad du troligtvis kommer packa på taket.

Lasta säkert

Väljer du att lasta på biltaket gäller det att lasta säkert. Du behöver spänna fast lasten ordentligt så den klarar av att bilen rör sig åt alla tänkbara håll. Har du en takbox bör du se till så att lasten inne i takboxen inte kan röra sig och skapa obalans och därmed göra bilen vinglig. Utöver det här behöver du ta reda på vilken maxvikt som gäller för just din bil, här räknas både lasten och exempelvis takboxen in.

Posted in: Bilar.
Last Modified: april 18, 2022