Nu var det äntligen dags, årets Formel 1-säsong kickar officiellt igång om ungefär en månad, den 15 mars 2015. Totalt blir det tjugo rundor under det kommande året.

formula-1-2-287017-mSäsongen startar med Australian Grand Prix i mars och fortsätter med Malaysian Grand Prix. Säsongen kommer att avslutas i november med ett race i Abu Dhabi. Detta året har en del förändringar mot hur det såg ut förra året. Mexiko Grand Prix har tillkommit och Bahrains och Kina Grand Prix hart bytt plats med varandra. På sportens officiella hemsida kan du se dem alla. Detta är den 66 säsongen av Fédération Internationale de l’Automobile:s världsmästerskap för formelbilar, Formel 1.

Som europeiskt F1-fan kommer du att ha många chanser att se ett lopp på plats. Storbritannien, Tyskland, Ungern och Belgien är bara några destinationer som är förhållandevis lätta och billiga att nå. Allra bäst blir dock upplevelsen i Monaco – Monacos Grand Prix är ett klassiskt stadslopp som körts nästan varje år sedan 1929. Förbered dig med kamera och klä dig i favoritstallets färger, det finns butiker som säljer supporterprylar för alla team.

Lewis Hamilton startar säsongen som regerande världsmästare: Han säkrade sin andra VM-titel under Abu Dhabis Grand Prix 2014. Han kör för stall Mercedes som i sin tur startar säsongen med att vara regerande konstruktörsmästare. Andra stall som dock lär vara revanschsugna är bland annat Red Bull Racing och Ferrari.

En del regeländringar sker under denna säsong både inom det tekniska och det sportsliga reglementet. Om du vill veta mer vad som sker inom Formel 1 så kan du läsa Aftonbladets F1-blogg Här kan du alltid hitta det senaste nytt med allt från förare, stall, regler och mycket mer.