Mitt i julstressen så tänkte vi ta tillfället i akt att ta upp lite aktuella nyheter inom racing och motorsport överlag. Det blir en blandad kompott med intressanta rubriker som är uppe på tapeten just nu.

Problem för dragracing på Åland

Det blåser snålt på Åland, och då menar vi tyvärr inte att det kommer kalla vindar från havet, utan det är från Finavia som tycks se till så att Åland står utan tävlingsbana till nästa sommar. Förra sommaren så kördes tävlingen Pistonhead Open på flygfältets landningsbana. Men nu har Finavia ändrat uppfattning och uppger som orsak att man måste vara rädd om flygfältets infrastruktur och att Åland är en ö, som vid nödläge är i beroende av att flygfältet är vid god vigör. Arrangörerna menar att detta beslut är konstigt eftersom det varken stör ambulansflygningar eller vanlig flygtrafik till Åland, och menar att detta kan vara slutet för dragracingen på Åland.

Sauber

Ericsson och Nasr stallkamrater

Det har gått ett tag nu sedan Marcus Ericsson blev klar för Sauber efter att ha lämnat det sjunkna skeppet Caterham efter en säsong i stallet. Det står nu klart att andreförare i stallet blir Felipe Nasr från Brasilien. Det dock inte helt utan kontrovers då de båda under fjolårssäsongen var bittra konkurrenter i GP2, och hade ett antal rätt så hätska diskussioner där de definitivt inte var överens. Nasr uppmanar nu Ericsson till samarbete och att man lägger gammalt groll bakom sig – något som kan behövas med tanke på att de är långt ifrån favorittippade i kommande säsongs Formel 1-VM. Oddsen att de tillsammans ska vinna konstruktörsmästerskapen ligger kring 750 gånger pengarna. Med ett bra samarbete så kanske man åtminstone kan förbättra stallets föregående säsong.

Bianchi är äntligen stabil

Vi avslutar med något som förhoppningsvis kan komma att bli till en solskenshistoria. Formel 1-föraren Jules Bianchi kraschade våldsamt i Japans GP och har under en lång tid svävat mellan liv och död, läget har alltså varit kritiskt. Men nu uppges han vara stabil och har också flyttats hem till Frankrike och Nice.

Posted in: Dragracing.
Last Modified: januari 7, 2016